При офіційному працевлаштуванні, українці заключають трудовий договір, в якому прописані всі нюанси майбутньої роботи. Але трапляються випадки, коли обіцяних умов роботодавці не виконують.

На офіційній сторінці одного з управлінь Пенсійного фонду розповіли, що робити, коли роботодавець не виконує умов трудового договору.

Працевлаштування
Працевлаштування

Щоб захистити свої права та інтереси, українці можуть обрати один з трьох шляхів. При цьому можна не лише відновити справедливість та захистити себе, а й компенсувати заподіяну шкоду.

Куди звертатися в такому випадку:

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

1) напряму до роботодавця з вимогою (в письмовому вигляді) усунути всі порушення. Якщо ви входите до Профспілкового органу, то можна звернутися до них за допомогою та підтримкою.

2) Щоб отримати допомогу та консультацію, можна звернутися до Держслужби України з питань праці. Контакти можна знайти на сторінках в соціальних мережах або сайті.

Зимові роботи / фото: depositphotos
Зимові роботи / фото: depositphotos

3) Отримати компенсацію моральної та матеріальної шкоди можна лише через суд. Для цього зверніться з судовим позовом про порушення умов договору, відновлення ваших прав та отримання відповідної компенсації. Ви можете скористатися послугами адвоката, залучитися підтримкою профспілкового органу (якщо ви входите до їх складу).

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, Європа хоче позбутися українських біженців: як змінюються вимоги

Раніше портал Знай інформував, нужденні українці можуть отримати допомогу: до кого звертатися та що для цього потрібно

Також наш портал повідомляв, торкнеться всіх пенсіонерів: як збираються перерахувати виплати у 2024 році