Багато людей в період повномасштабного вторгнення втратили свої заробітки або переїхали в інше місто, рятуючись від війни.

Про те куди звертатися людям зі статусом внутрішньо переміщеним особам за отриманням необхідної допомоги, окрім ЦНАП, розповів юрист безкоштовної правової допомоги Сергій Бреус для видання "На пенсії".

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Куди звертатися

Для початку варто звернутися до органу місцевого самоврядування з письмовою заявою, де повинно йтися про надання людині гуманітарної допомоги, як особі, яка опинилась у складних життєвих обставинах. Писати заяву потрібно на ім’я міського голови, міської ради, або ж управління соціального захисту на місцевому рівні. Частіше за все видають допомогу у вигляді продуктового набору. Про схвальне рішення громадянину буде повідомлено або ж людину внесуть в списки, для наступної видачі гуманітарної допомоги.

Популярні новини зараз
Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Окрім цього можна звертатись напряму у благодійні фонди не тільки свого регіону. Зараз багато з них займаються допомогою громадянам ВПО, людям, які проживають у прифронтових областях, а також українцям, які опинились у тяжкому становищі. Дізнатися детальніше про гуманітарну та іншу допомогу можна на офіційних сторінках організацій або зателефонувавши за контактними номерами вказаними в БФ.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, Зимові набори для українців: як отримати допомогу, яка допоможе пережити морози

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Два пакети їжі на сім'ю: вразливі категорії українців отримають продуктову допомогу

Також, наш портал інформував, Встигніть подати заявку: українцям безкоштовно роздають важливі речі для побуту