Часто за комунальні послуги приходять квитанції з непідйомними сумами. Тому виникає питання як заощадити на комунальних платіжках і не залишитися в холодній оселі.

Про один зі способів економії за природний газ, розповіли в компанії "Нафтогаз".

Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа
Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа

Цей спосіб стосується перш за все мешканців будинків з загальним лічильником. Щоб не переплачувати за газ, українці можуть скоригувати кількість зареєстрованих осіб в квартирі.

В багатоквартирних будинках, де облік природного газу здійснюється за допомогою загального лічильника, платять за газ за кількістю людей, які там прописані. Тому, у мешканців виникає переплата за послугу.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Щоб в платіжках приходили реальні цифри, українцям радять змінити відомість про кількість зареєстрованих у квартирі мешканців.

Комуналка, фото з відкритих джерел
Комуналка, фото з відкритих джерел

Зробити це можна наступним чином:

1) Підготуйте пакет документів, серед яких: паспорт, ІПН, довідка про склад родини

2) Для коригування кількості зареєстрованих людей, подайте відповідну заяву до зручного вам Центру обслуговування клієнтів філії "Газмережі" разом з вищевказаними документами

Після оновлення даних, фахівці проведуть коригування спожитих обсягів природного газу, які враховуватимуться й при подальших платежах.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, вже 61 гривня за куб: люди обурені здорожчанням води на 27%

Раніше портал знай інформував, грітися доведеться всім: як врятувати себе в холодну пору, коли відключать світло і опалення

Також наш портал повідомляв, як сплатити комуналку, якщо зникло світло та інтернет: у YASNO дали пораду