Оселедець під шубою - популярний салат, який є однією з традиційних страв на новорічному столі. Скільки українцям коштуватимуть ключові інгредієнти наприкінці 2023 року, показує портал "Мінфін".

Овочі в Україні поступово набирають у ціні, проте незначними темпами й деякі позиції пропонуються дешевше, ніж торік. Тому основа для оселедця під шубою коштуватиме українцям відносно недорого.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, кілограм картоплі в середньому коштує 16,05 гривні, за моркву доведеться віддати приблизно 11,55 гривні. Буряк та цибуля в середньому продаються по 10,88 та 15,54 гривні за кіло відповідно.

Курячі яйця цього року також коштуватимуть дешевше. Продукт торгової марки "Ясенсвіт" у середньому 61,85 гривні за десяток яєць. Яйця "Квочка" - 57,60 гривні. За 300-грамове пакування майонезу "Королівський смак" у середньому доведеться викласти 46,96 гривні. Продукт торгової марки "Щедро" трохи дешевше - 43,67 гривні за такий самий обсяг.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, якщо сама "шуба" ще більш-менш доступна для гаманця українців, то щоб "одягти" в неї оселедець доведеться розщедритися. Популярна риба за рік відчутно подорожчала. Середня вартість за кілограм – 156,45 гривні. При цьому у деяких супермаркетах цінники сягають і 200 гривень за кіло. У грудні минулого року оселедець у середньому продавався по 142 гривні за кіло.

Раніше портал Знай повідомляв, м'ясна нарізка спустошить гаманець: скільки обійдеться популярна закуска на новорічному столі.

Також наш портал інформував, супермаркети знизили ціни на гречку, рис та макарони: і це ще без акцій.

Крім того, ми писали, залазитимемо в кредити, щоб поїсти: нові ціни на рис, соняшникову олію та яйця.