Українці, які не справляються з комунальними платіжками, можуть претендувати на житлову субсидію. Цей вид допомоги може оформити не тільки власник житла, а й орендарі. Що для цього потрібно, розповіли на порталі "Дія".

Фінансове становище багатьох українців погіршилося через повномасштабну війну. Деяким родинам доводиться жити на житло, що знімається, і ледве зводити кінці з кінцями, щоб оплатити оренду і комуналку. Втім, навіть проживаючи в чужій квартирі чи будинку, є можливість отримати субсидію.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Так, для звернення за допомогою на оплату комунальних послуг можуть звертатися особи, які не зареєстровані у житлі, але фактично проживають та мають договір оренди.

Для внутрішньо переміщених осіб наявність договору оренди перестав бути обов'язковою умовою. Вони можуть оформити субсидію, надавши документи, що підтверджують проживання на фактичну адресу домогосподарства.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Як оформити субсидію:

  • скласти заяву на допомогу за спеціальним зразком;
  • додати договір оренди житла (для ВПО необов'язково);
  • заповнити довідку про доходи з огляду на прибуток усієї сім'ї;
  • доповнити заяву додатковими довідками про пільги, якщо такі є.

Віднести заяву можна до найближчого управління соцзахисту. Також можна оформити заявку в онлайн-режимі, скориставшись програмою "Дія" або вебпорталом ПФУ.

Раніше портал Знай повідомляв, пенсія, виплати на онуків, а субсидія буде? У Пенсійному відповіли на гостре запитання.

Також наш портал інформував, пенсіонерам та безробітним повідомили важливу деталь про субсидії.

Крім того, ми писали, субсидію можуть скасувати: маленька деталь, яка позбавить вас виплати.