Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за цінниками на головних продуктах харчування, є дуже важлива інформація щодо курячих яєць.

На даний момент в Україні яйця коштують близько 60 гривень за десяток, а на період новорічних свят можуть подорожчати до 70 гривень за 10 штук.

Про це стало відомо завдяки інформації від аналітика "Українського клубу аграрного бізнесу". Світлани Литвин.

Курячі яйця. Фото: скрін youtube
Курячі яйця. Фото: скрін youtube

"У середині грудня 2023 року десяток яєць у супермаркетах України коштує близько 59,75 грн, що на 7% перевищує показник місячної давності. Порівняно з груднем 2022 року ціна на яйця нині на 19% нижча. У період новорічних свят ціна на яйця може ще зрости, але не перевищити показника 70 грн за десяток”, – заявила Світлана Литвин.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Експерт пояснила, що протягом року є два пікові періоди максимальних цін на яйця: напередодні новорічних свят та на Великдень. Саме тоді зріс попит на курячі яйця з боку населення.

Ціни на курячі яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на курячі яйця. Фото: скрін youtube

"Крім того, в період новорічних свят птах у господарствах населення дуже погано мчить через низькі температури, що скорочує пропозицію на ринку і в комбінації з підвищеним попитом призводить до зростання цін", — додала Литвин.

Нагадаємо, супермаркети знизили ціни на гречку, рис та макарони: і це ще без акцій.

Раніше повідомлялося, свинина - 190 грн, гречка - 33 грн, а цигарки - 95 грн: як в Україні змінилися ціни на кінець року.

Також, ситий смак — біда для гаманця: скільки українцям коштуватиме чорна і червона ікра в магазинах.