Внутрішні переселенці можуть отримати пільги на оплату житлово-комунальних послуг. У Пенсійному фонді розповіли, хто має право на такий вид підтримки, які документи потрібно зібрати та як їх подати.

Знижку на комуналку, зокрема, придбання твердого палива та зрідженого газу, можуть отримати внутрішньо переміщені українці, які перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги. Оформити пільгу можуть також законні представники таких громадян.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Які документи необхідні для оформлення пільги:

  • оригінали документів, що підтверджують право пільговика та членів його сім'ї на пільги;
  • паспорт;
  • інформацію про характеристику житла та послуги, за якими ВПО має право на пільги;
  • довідка переселенця та дані про фактичне місце проживання.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Документи переселенці можуть подати особисто до сервісного центру Пенсійного фонду, до ЦНАПу, військової адміністрації чи посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради. Також оформити пільгу на комуналку можна за допомогою онлайн-сервісів – через сайт Мінсоцполітики, вебпортал або додаток ПФУ, а також портал "Дія".

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці
Показати ще

Раніше портал Знай повідомляв, кошти зараховуватимуться на картку раз на місяць: частина українців отримає грошову компенсацію.

Також наш портал інформував, субсидію призначили, але не виплачують: у ПФУ підказали важливу інформацію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як не залишитися без виплат у Новому році: у ПФУ дали інструкцію обов'язкової процедури.