Страховий стаж українців враховують при виході на заслужений відпочинок. Але чи врахують період догляду за дитиною до пільгового стану, непокоїть багатьох громадян.

На офіційній сторінці Пенсійного фонду України розповіли як врахують догляд за дитиною до трьох років (1995 року) до пільгового стажу.

Виплати за дитину. Фото: скрін youtube
Виплати за дитину. Фото: скрін youtube

За словами фахівців органу, важливим фактом є підтвердження набутого страхового стажу, що дає право на пільгове забезпечення. Нарахування такого стажу відбувається за записами в трудовій книжці або уточнюючими довідками з підприємства.

В такій довідці вказаний період, який повинен зарахуватися працівнику в пільговий страховий стаж.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

За чинним законодавством України, період догляду за дитиною до трьох років входить до загального, безперервного стажу та до стажу роботи за спеціальністю.

Пенсійний стаж, скріншот з відео
Пенсійний стаж, скріншот з відео

Зарахування до пільгового стажу відбувається за певних особливостей:

1) Важливо, щоб жінка в цей період перебувала в трудових відносинах з підприємством

2) Жінка повинна перебувати на посаді, яка входить до переліку пільгових

У відомстві наголосили, що відпустка за доглядом дитини надається за завою жінки в чітко установлені строки та оформлюється відповідним наказом. Саме ці факти і підтвердять страховий стаж до пільгового.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, деякі пенсіонери отримають подарунок під новорічну ялинку: кому піднімуть виплати

Раніше портал Знай інформував, очікування пенсійного посвідчення: у ПФУ розповіли, скільки часу це займе

Також наш портал повідомляв, нічим буде борги віддавати: українцям пояснили, чого не можна робити з газовим котлом і бойлером