Переможцем тендеру на закупівлю системи дослідження тканин людини, оголошеного Дніпропетровською ОДА на чолі з Олександром Бондаренком, стала фірма, яку підозрюють у цілій низці махінацій, повідомляє Інформатор.

Видання пише, що ДніпроОДА замовить томограф за 9,6 млн у київського підприємства ТОВ "УКР ДІАГНОСТИКА".

Саме ця фірма стала фігурантом кримінальної справи, порушеної раніше Червоноармійською міжрайонною прокуратурою за фактом крадіжки 6,8 млн грн на закупівлі комп'ютерного томографа TSX-032A. Як виявилося, гроші з бюджету були внесені, але томографа лікарня так і не побачила.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, фірма "УКР ДІАГНОСТИКА" заснована у жовтні 2002 року. Керівником є ​​Ольга Кривокобильська. З 2016 по 2020 рр. фірма перемогла в 545 тендерах на загальну суму 2,41 млрд грн.

Підприємство фігурує в цілому ряді кримінальних справ. Так, головним слідчим управлінням Нацполіції встановлено, що підприємство брало участь у схемі з продажу ліків і обладнання за завищеними цінами Одеському національному медичному університету на суму 580 млн грн. протягом 2016-2018 рр. За даним фактом правоохоронці порушили кримінальну справу №12018000000000765.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також Сумською Нацполіцією підприємство звинувачується у крадіжці 900 тис. грн з бюджету при продажу рентгенографічної та флюороскопічної системи OPERA-T30cs для Сумської обласної дитячої лікарні в грудні 2016 року. Як виявилося, обладнання було зроблено з більш дешевих деталей різних фірм, наприклад, TOSHIBA Electron.

Аналогічно в м.Городок Хмельницької області місцева лікарня переплатила 1,3 млн грн при закупівлі томографа.

Раніше стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України відновило розслідування проти голови Дніпропетровської облради Святослава Олійника за статтею Кримінального кодексу 366-1 "Декларування недостовірної інформації". А головне слідче управління Державної фіскальної служби зайнялося цивільною дружиною Олійника Іриною Гуназою за статтями 209 "Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом" та 212 "Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)".