Скоро в Дніпрі можна буде спробувати делікатесне м'ясо крокодила. Співпрацю між Україною та Південно-Африканською Республікою хочуть налагодити посли двох країн. Вже обговорили всі нюанси. Ми їм свинину, курятину і яйця — вони нам крокодилятину.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомляє "34 канал".
Алігатор росте повільно, - каже Микита. Хлопець доглядає за плазуном. Зізнається, що це зовсім непросто: його доводиться годувати м'ясом і рибою два рази на тиждень. А ще хвостатому потрібні спеціальні умови. .
"На утримання такого крокодила будинку буде потрібно відносно невеликий басейн, який перевищує даного крокодила в два-три рази", - розповідає Микита Шамардін, який доглядає за крокодилом Геною.
Цьому екземпляру 6 років, а довжина його близько метра. Він народився в розпліднику в Україні, живе в Харківському зоопарку. Радує народ.
А ось в Зімбабве існують спеціальні м'ясо-ферми, де крокодилів вирощують для споживання, - говорить Шон. Звідти в Україну чоловік переїхав три роки тому. Розповідає: на його батьківщині м'ясо алігатора можна знайти легко. Сам не пробував, а друзі і знайомі крокодила їдять мало не щодня, і делікатесом не вважають.
"У більшості випадків можна знайти м'ясо крокодила в супермаркеті, де зазвичай купують таке м'ясо, як курятина, свинина або риба",- каже Шон Татенда.
У ресторані страва з м'яса крокодила коштує близько шести доларів.
"Зазвичай готують суп з м'ясом алігатора або на бульйоні з нього. Або гасять крокодила зі звичними нам продуктами. Або смажать і подають з лаймом, блюдо схоже на шашлик. Це смачно"— - продовжує Шон.
Смак у крокодила специфічний. Як розповідає кухар ігор, щоб його повторити, можна поєднати продукти, які легко знайдуться на кухнях українських господинь. Можна приблизно з'єднати рибу і куряче філе в єдине ціле. І цей ось смак буде нагадувати крокодиляче м'ясо.
М'ясо крокодила ігор готував сім років тому в одному з місцевих ресторанів. Каже: такі страви користувалися попитом.
"Ми робили крокодилове м'ясо з молодими Бебі-овочами. Це була молода кукурудза, молода морква, з кисло-солодким соусом чилі. Можна крокодиляче м'ясо тушкувати, смажити. Можна робити стейки, можна робити шашлички. Можна бульйон з фрикадельками"— розповідає кухар Ігор Ушаков.
Але чи пропонують екзотику в Дніпровських закладах зараз?
Журналісти 34 каналу зателефонували мало не в усі ресторани міста. Втім алігатора в меню - так і не знайшли.
Але незважаючи на це, спробувати крокодила все ж можна. Правда, треба їхати в Берлін. Дніпрянин Євген каже: вперше спробував м'ясо алігатора в німецькому ресторані. Чоловік заплатив за вхід 15 євро. І міг вибрати собі будь-яку екзотику.
Зоологи кажуть, що молоді Крокодили ростуть швидко, але поки стануть такими, щоб їх споживати, почекати все ж доведеться.
"Тому що крокодил трохи більше тварина все-таки, ніж курка. І тому крокодили можуть вирощуватися до року, нехай, приблизно. Поки вони мають максимальні темпи зростання. Після цього вони йдуть на забій"— пояснює зоолог Олександр Пономаренко.
І додає: власники алігаторів вирощують цих тварин насамперед для шкіри. А ось м'ясо - цінують менше.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше М'ясо крокодилів в меню українців? Скоро будемо смакувати екзотичну їжу
Як повідомляє портал «Знай.иа» У київських магазинах з'явиться "зубатий делікатес": шкіру на сумки, нутрощі - на прилавок
Також «Знай.иа " писав, що М'ясо крокодилів можуть доставляти в Україну прямо з Африки: екзотика на місцевих ринках