Під Дніпром поблизу села Вільне Новомосковського району помітили величезного павука, який до жаху налякав жителів приватного будинку. Відповідним кадром поділилася Надія Безкоровайна у Facebook-спільноті "Подслушано|Новомосковск (Украина) VER 2.0".

Читайте Знай в Google News!

Як написала Надія, вранці вона виявила на території свого будинку величезного павука, з яким раніше ніколи не стикалася. Він заповз у велику пластикову миску і попозував для фото. Жінка поцікавилася у користувачів мережі, що це за вид павука і наскільки він може бути небезпечний для людини.

Як написали учасники групи, це південноруський тарантул і він абсолютно нормальний для наших широт. Останнім часом жителі степової України стали все частіше стикатися з такими павуками, але з чим це пов'язано поки невідомо.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Павук не буде проявляти агресію, якщо його не чіпати. Його укус можна порівняти з укусом шершня і викликає лише місцевий набряк. Отрута, яку він випускає, здатна паралізувати нервову систему лише у комах або дрібних тварин.

Якщо все ж павук вкусив людину, то в місці укусу виникне набряк і біль. У деяких випадках шкіра може пожовтіти і залишатися такою протягом близько двох місяців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі жителі одного з житлових масивів помітили унікальне явище-гало.

Як повідомляв портал Знай.иа, у середу, 26 серпня, уряд України в ході засідання вжив низку обмежувальних карантинних заходів, які також торкнуться і Дніпропетровської області.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі вже наступного місяця планують відкрити планетарій, який закривався на тотальну реконструкцію.