На Дніпропетровщині, у Вільногірську, зафіксовані факти нападу на людей отруйних павуків. Про це розповіли місцеві жителі, які публікують у соцмережах фото восьмилапых агресорів і наслідків їх укусів.

Як повідомляється, досить великі павуки зовні нагадують знайомих жителям південних областей України каракуртів – теж отруйних, але не смертельні.

В співтоваристві «Вільногірськ Online» один з очевидців зустрічі з павуком, Олександр Радослав, опублікував фото непрошеного гостя.

«Навала несправжніх чорних вдів і каракуртів - не міф, і вже у Вольнику! Цей вдома був спійманий, але у нас внизу по сусідньому стояку магазин продуктовий, напевно, звідти піднялися по штробах, інших варіантів поки не бачу. Зима - вони активуються, щемятся в тепло, з ананасами і бананчиками приїхали вони до нас, скріш за все», - написав чоловік.

Скрін: «Вільногірськ Online»

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

За словами фахівців, прибуття павука з тропічних країн – цілком можливо. На думку доцента зоології та екології ДНУ Віктора Бригадиренка, даний екземпляр не є каракуртом, а всі українські павуки взимку перебувають на стадії яйця і чекають весни. Він додав, що з продуктами в Україну завозили навіть павуків-птахоїдів.

Нагадаємо, що побачити павука - це хороший знак, так як вони приносять багатство і виключно хороші новини.

Як повідомляв портал Знай.uа, дослідники розробили надійних м'яких роботизованих комах, які рухаються з допомогою штучних м'язів.

Також портал Знай.uа писав, що кожна комаха виконує свою функцію і впливає на навколишнє середовище.