Заступник мера Дніпра Михайло Лисенко розповів городянам про стан міських зливневок і чому вулиці постійно заливає водою. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Як розповів Михайло Лисенко, велика частина зливових каналізацій, які розташовані в центральній частині Дніпра, були побудовані більше 170 років тому. І незважаючи на свій вік, після тотального прочищення вони непогано справляються зі своїми обов'язками. Але оскільки всі вони знаходяться під житловими будинками, заводами, автовокзалом і котельнями, відремонтувати їх не вийде, інакше всі споруди підуть під знесення.

Після цього Лисенко нагадав про часи СРСР, де будувалися величезні мікрорайони на подобу Лівобережного або Покровського (колиш. Комунар). Під час зведення будинків будівельники забули про те, що необхідно провести туди зливові колектора, як і більшості інших частин міста.

Заступник мера повідомив, що поступово дана проблема вирішується і зливневки змінюються. Більше того, Лисенко пообіцяв, що вже цього року жителі Лівобережного отримають нові зливові каналізації.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На закінчення Михайло прокоментував сильні зливи, які стали зачіпати Дніпро все частіше. Він згоден, що все місто під час сильних дощів заливає водою, проте мало хто помічав, що вже через 20 хвилин в місті не залишається жодної калюжі. Цьому причиною прочищення колекторів, якими не займалися ще з часів Хрущова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі співробітники комунальних служб усунули стихійне звалище, яке знаходилося в одному зі спальних районів міста.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі бидло-пасажири влаштували смітник прямо в маршрутці.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі святкування Дня Незалежності обернулося справжнім кошмаром для комунальників.