У Дніпрі мешканці гуртожитків навмисно ламають нові ліфти, щоб з них не стягували додаткову плату. Детальніше про це розповів заступник мера Михайло Лисенко в Facebook.

За словами чиновника, ще 5 років тому в Дніпрі не працювало приблизно 900 ліфтів, проте через весь цей час влада замінила "стояки" на нові ліфти. На даний момент в місті залишилося близько 7 непрацюючих ліфтів, які в мерії обіцяють запустити вже в найближчі дні.

Читайте Знай в Google News!

Крім цього, розповідає Михайло Лисенко, в планах влади провести планову заміну робочих ліфтів, які вже відкатали свій нормативний термін. У 2021 році під заміну потраплять як мінімум 107 ліфтів.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Але, не все так гладко. Заступник мера розповів, що в Дніпрі існує два гуртожитки – на просп. Слобожанський, 106 ("Пентагон") і на вул. Данила Нечая, 5. У них встановили абсолютно нові ліфти, працюючі, проте мешканці постійно їх виводять з ладу. Вони молотками розбивають кнопки виклику, ламають двері та інше. Більш того, в липні, коли бригада в черговий раз займалася ремонтом, на механіків зверху хтось почав мочитися.

Вони пояснили свою основну мотивацію: "Якщо ліфт працює, то за нього треба платити. А ми 10 років ходимо пішки і звикли".

"Я не знаю як дати оцінку цим людям, але можу сказати з упевненістю, що докторську дисертацію з психіатрії в Johns Hopkins University (Балтімор США) я тепер напевно зможу захистити одним клацанням пальця. Як реагувати на подібні ситуації, я ще не вирішив. Якийсь треш... Подумки разом", - пише Михайло Лисенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі жителі нестандартно вирішили покарати автохамів.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі з психіатричних лікарень масово випускають людей.

Також Знай.иа писав, що жителі Березанівки масово вийшли на суботник, щоб облагородити свій район.