На Дніпропетровщині фотограф зміг зафіксувати бабку рідкісної краси, яку не часто можна зустріти в наших краях. Відповідними кадрами поділився Ігор Янчук на своїй сторінці в Facebook.

Звичайно, про смаки не сперечаються, але існує ціле сімейство бабок, назва якого говорить сама за себе – красуні. Здебільшого їх можна зустріти в тропічній місцевості, однак і в дніпровських широтах зустрічаються два види цих комах.

Якраз на одну з таких – красуню блискучу – потрапив криворізький фотограф і зоолог-любитель Ігор Янчук. Він написав, що зустрів самця цього виду. Бабка має яскраво блакитний з синім відливом на кінчиках крил.

На Дніпропетровщині відобразили бабку красуню / фото: Ігор Янчук в Facebook

"На Дніпропетровщині зустрічаються красуня-дівчина і блискуча красуня. У останньої крила пофарбовані лише частково. На Криворіжжі частіше можна зустріти саме блискучу красуню", - зазначила ентомолог Антоніна Головатюк.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Живуть переважно біля річок, озер та інших водойм. Можливо, в більшій кількості мешкають в лісовій місцевості. Личинки живуть у струмках і річках з невеликою течією і в стоячих водоймах з чистою водою. Вид поширений, але в деяких районах перебуває під загрозою.

Нагадаємо, що у Дніпрі в ботанічному саду розцвів рідкісний квітка – гібіскус сирійський.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі кішка принесла господині бельчонка.

Також Знай.иа писав, що Борис Філатов показав городянам свій палісадник.