У Кривому Розі місцевий житель помітив унікальну бабку, яка занесена в регіональну Червону книгу. Відповідні кадри Ігор Янчук опублікував у Facebook-спільноті "Українське ентомологічне товариство".

Ігор Янчук вирішив не приховувати неймовірні фотографії від учасників групи, опублікувавши кілька знімків рідкісної бабки. Вона має блакитний відтінок на тільці і прозорі крильця, які переливаються.

Дозорець-імператор Anax imperator 14.06.2020, Кривий Ріг, — відзначає автор публікації Ігор Янчук.

У Кривому Розі помітили рідкісну бабку дозорщик-імператор / фото: Ігоря Янчук в Facebook

Фахівці Дніпропетровської області спостерігають дану комаху переважно в річкових долинах Дніпра, Орелі, Самари і Інгульця. Але, на жаль, з кожним роком червонокнижних бабок стає все менше і менше. За словами експертів, їх менше через те, що популяція бабок безпосередньо пов'язана з забудовами навколо водойм і забрудненням самих водойм.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Для охорони рідкісного виду червонокнижних бабок зоологи пропонують створити ентомологічні заказники. Щоправда, вирішити проблему в найближчі 200 років навряд чи вийде.

Нагадаємо, раніше дніпровські рятувальники допомогли вибратися з пастки пораненої сові.

Як повідомляв портал Знай.иа, в дніпровський притулок підкинули 20 цуценят, які терміново потребують допомоги.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі шукають будинок двоє цуценят, яких викинули на вулицю.