У Дніпрі вандали зіпсували графіті, присвячені історичним персонам та подіям. Про подробиці інцидентів розповідає видання "Інформатор".

Відомо, що 28 червня, на Січеславській набережній на арт-кварталі з'явилося графіті, присвячене борцю за українську незалежність Роману Шухевичу. Його створили активісти і патріоти, приурочивши малюнок до дня народження історичної персони.

Але не минуло й тижня, як вандали вчинили самосуд над графіті – вони замалювали лице Шухевича і всі супутні написи, написавши знизу лише "Ворог України".

У Дніпрі вандали зіпсували історичні графіті / фото: Інформатор

Крім того, постраждало ще одне графіті, присвячений історичній події. У ніч з 27 на 28 квітня на виїзді з Дніпра з'явився малюнок, який присвятили 77-ї річниці створення дивізії "Галичина".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ніяких конфліктів під час створення графіті не виникало. Активісти спеціально не розголошували точну локацію, щоб вандали не зіпсували малюнок. Однак уникнути цього все одно не вдалося.

У Дніпрі вандали зіпсували історичні графіті / фото: Інформатор

Вандали продовжують псувати малюнки по всьому місту, залишаючи чомусь лише рекламу наркотиків. Активісти закликають жителів міста вивчати історію, творити і не псувати прекрасне.

Нагадаємо, що у центрі Дніпра перекрили проїзд по вулиці Полігонну.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі встановили арт-об'єкт "Pixel Wall".

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі чоловік выкручива колеса від сміттєвих баків.