В дніпровську обласну лікарню ім. Мечникова на військовому гвинтокрилі доставили важко пораненого бійця ООС. Детальніше про рятувальну операцію розповіла радник голови Дніпропетровської ОДА Тетяна Губа.

Жінка розповіла, що вночі, 3 липня, військовий гвинтокрил привіз у лікарню ім. Мечникова бійця, якого важко поранили в зоні бойових дій на сході України. Вертольотчики спільно з військовими медиками в складних нічних умовах евакуювали воїна. Його підключили до апарату штучної вентиляції легенів. В аеропорту їх зустріла бригада медицини катастроф. У бійця ВСУ діагностували важке кульове поранення руки.

Тетяна Губа нагадала українцям, що в окопах і спостережних пунктах не встановлені кондиціонери, тому не варто забувати, як їм зараз важко в таку спеку захищати нашу батьківщину. На закінчення радник побажала міцного здоров'я тим, хто оберігає наш з вами спокій, а також всім патріотам України.

Пост Тетяни Губи в Facebook / скріншот

Варто нагадати, що це не перший боєць ВСУ, якого рятують медики лікарні ім. Мечникова. 19-річний український солдат перебував у зоні бойових дій поблизу Кримського на Луганщині. Під час обстрілу з боку окупантів він отримав серйозні пошкодження ока, контузію і втратив слух.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Я пересувався по окопу під час обстрілу і зачепило ударною хвилею. Мабуть, то був ВОГ, або ще щось. Трохи зачепило голову, око. А так все добре", - розповів поранений солдат.

Медики дають позитивні прогнози на одужання і кажуть, що з часом слух чоловіка повернеться. Крім цього, офтальмологи запевняють, що зір солдата також вдасться повернути.

Нагадаємо, що в Дніпрі терміново нужждается допомоги вчителька.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі борються за життя малюка, який випав з вікна.

Також Знай.иа писав, що діти з Дніпропетровщини потребують допомоги і підтримки всіх до нашої зони.