У Дніпрі на зупинках громадського транспорту почали з'являтися невідомі стовпи, які викликали у городян масу питань. Пояснити призначення даний установок взявся спеціаліст Департаменту транспорту і інфраструктури ДГС Іван Васючков.

У своєму прямому ефірі чиновник пожартував, що нові стовпи встановлені не для 5G або захисту від коронавіруса, а мають інформативну роль. Їх встановили на кількох зупинках громадського транспорту для слабозорих людей.

У Дніпрі встановлюють інформатори для слабозорих / фото: Pixabay

Даний стовпи представляють з себе щось на подобу гучномовця, який безпосередньо підключений до інформаційного табло. Він буде сповіщати слабозорих людей про наближення транспорту.

Іван Васючков зазначив, що на даний момент інформатори знаходяться в режимі тестування. Він сподівається, що вони приживуться в місті і будуть максимально корисними для мешканців. У разі успіху, Департамент буде поступово розміщувати подібні стовпи на всіх зупинках міста.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Транспорт в карантине. Ответы на вопросы.

Geplaatst door Іван Васючков op Donderdag 25 juni 2020

Варто нагадати, що в Дніпро поставлять 40 нових автобусів великої місткості, які дозволять вивести на лінії всі міські маршрутки. Іван Васючков пояснив, що на даний момент з карантину не вийшло ще 13 маршрутів. Причина в тому, що нові автобуси затримуються на митниці, а старі автомобілі знаходяться в жалюгідному стані.

Нагадаємо, що в Дніпрі пасажир тролейбуса влаштував бійку з-за маски.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі пасажири переповненого трамваю влаштували цькування громадянину, який здав їх копам.

Також Знай.иа писав, що у Дніпропетровській області можуть посилити карантин.