Дніпровський фотограф Юрій Мухін зустрів незвичайних птахів в околицях міста. Неймовірні кадри чоловік опублікував у Facebook-спільноті "Птахи України".

Юрій Мухін вже кілька днів полює на рідкісних для нашої місцевості птахів – ододів. Вперше в цьому році фотограф похвалився своєю знахідкою ще 23 червня. Пізніше, він зустрів одразу трьох представників виду 25 червня, проте встиг зняти лише одного з птахів.

Потатуйка / фото: Юрій Мухін в Facebook

Потатуйка / фото: Юрій Мухін в Facebook

Він розповів, що вже близько 3 років намагається сфотографувати ододів на темному тлі з підсвіченим "ірокезом", щоб передати всю красу птиці. І ось, через кілька днів, 28 червня, Юрій Мухін зловив потрібний кадр – він зняв потатуйку на тлі штучного водопою, який як раз давав необхідну темряву, а "ірокез" птаха освітлювало сонце.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Потатуйка / фото: Юрій Мухін в Facebook

Одуди – теплолюбні птахи, що живуть переважно в Африці і ведуть осілий спосіб життя. Улюблене місце проживання цих птахів – лісостеп і савани. Одуди переконані індивідуалісти, найчастіше їх можна зустріти поодинці або в маленькій зграї до 3 особин.

Хоча у ододів дуже яскраве забарвлення, побачити їх досить складно. Ведуть вони себе обережно і намагаються триматися подалі від людей.

Нагадаємо, що неподалік від Запоріжжя рибаку попався на гачок цей сом-гігант.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі відпочиваючі побачили медуз.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі з'явилися собаки, які очищають узбережжя від сміття.