Неподалік від Кривого Рогу Дніпропетровської області зграя лебедів потрапила в кам'яну пастку через червневу спеку. Про подробиці інциденту розповідає прес-служба Південного гірничо-збагачувального комбінату в Facebook.

Як розповіли на комбінаті, зграя лебедів приземлилася в місцевому кар'єрі через червневу спеку. Це сталося вранці, 10 червня. Очевидно, птахи були виснажені спекотною погодою, тому знесилені і змучені спрагою приземлилися на кам'янисте дно на горизонті -315 метрів (від рівня моря).

Під Кривим Рогом десятки лебедів опинилися в кам'яній пастці / фото: ПГЗК в Facebook

Що примітно, кілька лебедів із зграї продовжували кружляти над кар'єром, однак за підсумком приєдналися до своїх братів внизу. За підсумком, у кам'яній пастці опинилися 22 птиці.

Щоб врятувати пернатих від смерті, у кар'єр, направили співробітників рудоуправління та рятувальників відомчої пожежної частини ПГЗК. Лебедів вдалося вивезти на машинах технічної підтримки з кар'єру і випустити в річку Інгулець в районі станції Техпост кар'єрна.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Під Кривим Рогом десятки лебедів опинилися в кам'яній пастці / фото: ПГЗК в Facebook

Під Кривим Рогом десятки лебедів опинилися в кам'яній пастці / фото: ПГЗК в Facebook

Нагадаємо, раніше в Дніпрі група рятувальників дістала із занедбаного підвалу собаку, що потрапила у пастку.

Як повідомляв портал Знай.иа дніпрянка ледь не стала жертвою ненажерливого монстра з крильцями.

Також Знай.иа писав, що під Дніпром зловили унікальне комаха, яка віщує спекотне літо.