В Україні хочуть збільшити штрафи за неправильно викинуте сміття в 10 разів. Відповідний законопроект подав профільний Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування.

Ні для кого не секрет, що в Дніпрі, як і в Україні в цілому, існує величезна проблема з утилізацією відходів і стихійними звалищами. Хоч в місті і намагаються налагодити систему сортування та збору сміття, до Європи нам – як пішки до Місяця. У зв'язку з катастрофічним станом екології в Україні, народні депутати вирішили почати шлях до цивілізованого суспільства.

У Дніпрі збільшать штрафи за неправильну утилізацію сміття / фото: Pixabay

Депутати від "Слуги народу" О. В. Бондаренко, О. В. Мариковський і К. О. Нестеренко підготували проект Закону "Про управління відходами" №2207-1. У законопроекті говориться, зокрема, про збільшення штрафів за неправильну утилізацію відходів. Якщо, наприклад, викинути недопалок повз урну (з вікна автомобіля, наприклад), то доведеться заплатити штраф від 1700 до 2550 гривень.

Таку ж суму доведеться заплатити і за викинуте сміття з вікна маршрутного таксі, трамваю чи тролейбуса у місті. Законопроект включає в себе викидання сміття з вікон вагонів поїзда або з борту пасажирського судна.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На даний момент в Україні діє штраф за подібні правопорушення від 8,5 до 17 гривень.

Нагадаємо, що в Дніпрі учасники ОСББ самостійно організували роздільний збір відходів.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі починають масову обробку зелених зон від кліщів.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі масово ліквідують стихійні звалища.