У вівторок, 23 червня, в місті Кам'янське Дніпропетровської області в багатоповерховому будинку виявили розлиту ртуть. Про подробиці події розповідає прес-служба ДСНС у Дніпропетровській області.

Повідомляється, що інцидент стався в дев'ятиповерховому будинку на проспекті Перемоги в Дніпровському районі Кам'янського. Мешканці під'їзду виявили розлиту ртуть на першому поверсі і в кабіні ліфта. На місце події близько 10:10 виїхали співробітники ДСНС.

В Кам'янському в під'їзді розлили кілограм ртуті / фото: ДСНС в Дніпропетровській області

На місце прибули працівники чергового відділення 7-ї державної пожежно-рятувальної частини 1-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Прибулі на місце рятувальники виявили, що на першому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку розлита ртуть. Крім цього, сліди небезпечної речовини були помічені в ліфтовому холі і кабіні ліфта. На час усунення речовини рятувальники зупинили роботу ліфта і обмежили вхід в під'їзд.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В Кам'янському в під'їзді розлили кілограм ртуті / фото: ДСНС в Дніпропетровській області

Використовуючи засоби захисту дихальних шляхів, рятувальники почали процедуру демеркуризації місць розливу ртуті. Небезпечну речовину було зібрано у герметичні ємності, приміщення були провітрені та оброблені спеціальними миючими засобами. У загальній складності було зібрано 960 грамів ртуті.

У ході події постраждалих або загиблих виявлено не було.

Нагадаємо, що в Дніпрі співробітники поліції затримали чоловіка, який вдерся в чужий дім і почав приймати душ.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі з вікна багатоповерхового будинку випав чоловік.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі у квартиру журналіста залетів кажан і кілька днів ховалася за шторою.