У Дніпрі і південних регіонах України різко обвалилися ціни на кабачки та огірки – постачальники готові відпускати їх буквально за гривню. Відповідні дані надали аналітики EastFruit.

Повідомляється, що в Південній Україні різко зросла пропозиція на свіжі врожаї кабачків та огірків, що спровокувало різкий обвал цін від постачальників. Аграрії вважають, що це сталося через різке підвищення середньодобової температури, яка сприяє швидкому дозріванню продукції.

В Україні різко впали ціни на кабачки / фото: Pixabay

Вранці в понеділок, 8 червня, кабачки на оптовому ринку «Нежданна», відомому в народі як «Копані», намагалися продавати по 3-4 грн/кг (11-15 центів США за кг), але у другій половині дня ціна опустилася до 2 грн за кг (7-8 центів), після чого залишки нереалізованої продукції фермери продавали вже по 1 грн/кг (4 центи).

Вже на наступний день постачальники сподівалися стабілізувати ціни на даний овоч, однак дива не сталося – до 11:00 9 червня оптова ціна на кабачок не піднялася вище 1,5-2 грн/кг. Постачальники розповіли, що на даний момент пропозиція настільки велика, що зараз важливо реалізувати продукцію хоча б по 1 грн/кг

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

В Україні різко впали ціни на огірки/ фото: Pixabay

Схожа ситуація спостерігається і з огірками – 8 червня торгівля починалася з 14-15 грн/кг, однак вже до кінця дня пропозицію почав підвищуватися, і ціна впала до 10 грн/кг. 9 червня почали торгувати з 11-12 грн/кг, до обіду ціна знову ж почала падати – до кінця дня місцями можна було побачити цінник в 5 грн/кг.

Однак, все-таки, на оптовому ринку Копані поки що найбільш характерною є ціна 8-9 грн/кг, яку продавці намагаються не опускати.

Нагадаємо, що в Україні зростуть ціни на картоплю.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі різко збільшився попит на м'ясо.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі встановили космічні ціни на черешню.