Холод, карантин, а тепер ще й неймовірна спека – в цьому році урожай картоплі може стати під загрозу. Про те, чим доведеться задовольнятися українцям влітку-восени 2020 року розповідає "АПК-Інформ: овочі і фрукти".

Як стало відомо, в цьому році ринок картоплі в країні багато в чому залежить від сільських фермерів.

Через торішній неврожай Україну завалили імпортною картоплею. При цьому вітчизняний ринок картоплі може бути нестабільним і в майбутньому сезоні, а овоч буде дорогим. За попередніми даними аналітиків, площі під картоплею у професійних виробників якщо і зростуть, то незначно.

В Україні зросте ціна на вітчизняний картопля / фото: Pixabay

Враховуючи мізерну частку професійного виробництва в сегменті картоплі, на сьогоднішній день дуже мала ймовірність задовольнити українських споживачів вітчизняною продукцією протягом нового сезону. Залишається сподіватися, що у господарствах населення увага до вирощування картоплі збільшиться, а погодні умови, які зараз є несприятливими для вирощування картоплі, протягом всього сезону вегетації будуть більш вдалими, ніж у минулому році, – впевнені аналітики.

Популярні новини зараз
Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

На їх думку, ціни на картоплю в наступному сезоні можуть бути навіть вище, ніж у цьому. Знизити ціни дозволить тільки хороший урожай якісної картоплі в господарствах населення.

Нагадаємо, раніше дніпрянка ледь не стала жертвою зіпсованого молока.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі різко збільшився попит на м'ясо.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі встановили космічні ціни на черешню.