Начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Грінчак прокоментував погоду в області цієї весни, оголосивши попередній прогноз погоди на червень і повідомив, що метеорологічне літо в області ще не настало. Про це повідомляє видання "Міст Дніпро"

Незважаючи на те, що дніпряни вже у всю радіють календарному приходу літа, погода говорить про зворотне – низька температура і постійні дощі не дозволяють городянам насолодитися літнім сонцем.

Василь Гричнак підвів підсумки цієї весни і дав прогноз погоди на літо / фото: Міст Дніпро

За словами Гринчака, весна 2020 року була досить аномальної порівняно з попередніми. Приміром, березень цього року видався дуже сухим і теплим – середня температура повітря перевищувала норму на 3-15 градусів. Максимальний показник температури повітря в Дніпрі склав 20-24 градуси тепла. А ось опадів в області випало менше покладеного – всього 67%. У квітні опадів було, як і раніше мало, а температура повітря була дуже нестабільною.

А ось травень кардинально змінив ситуацію – ще до закінчення місяця випало близько 120% від місячної норми опадів. Однак температура подарувала дніпрянам 100-річний рекорд – вона знизилася до рекордно низького показника в 2,5 градуса тепла.

Популярні новини зараз
Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Василь Гричнак зазначив, що незважаючи на настання календарного літа, метеорологічне літо ще не настало. Середня температура в цю пору становитиме 21,2 градуси при нормі 19,5. Фахівець повідомив, що цього літа випаде 63 мм опадів, при нормі 62.

Нагадаємо, раніше в Дніпро вперше за весну прийшов сильний дощ.

Як повідомляв портал Знай.иа у Дніпрі в слідстві зливи розмили Селянський узвіз.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі температура повітря впала до історичного мінімуму.