У Дніпрі 23 травня синоптики зафіксували температурний антирекорд – температура повітря опустилася до історичного мінімуму у 2,5 градуса тепла. Про це повідомив голова Дніпровського регіонального гідрометцентру Василь Грінчак на своїй сторінці в Facebook.

Так, за словами Василя Гринчака, у Дніпрі 23 травня похолодало до історичного мінімуму. Він розповів, що у суботу температура опустилася до 2,5 градусів за Цельсієм. Настільки низькі показники для травня були зафіксовані лише в 1909 році, коли ртутний термометр показав 3,5 градусів тепла.

У Дніпрі температура повітря впала до історичного мінімуму / скріншот

Варто нагадати, що Дніпрі в найближчі дні очікується погіршення погодних умов у вигляді густого туману і дощів. Про майбутню небезпеку попередили в ДСНС в Дніпропетровській області.

зокрема, городянам варто підготуватися до густого туману, який скоротить видимість до 300-350 метрів. У ДСНС водіїв просять у ці дні бути вкрай уважними. Крім цього, у Дніпропетровському регіональному центрі з гідрометеорології попереджають про високий рівень пожежонебезпеки (4-5 рівень).

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

У Дніпрі температура впала до історичного мінімуму / скріншот з відео

27 травня очікується похмура погода з невеликими короткочасними дощами. Ніч і ранок буде супроводжувати туман. Вітер очікується східний, швидкістю 5-10 м/с. Нічна температура повітря складе від 6 до 11 градусів тепла, а вдень підніметься до 17-22 градусів тепла.

28 травня також буде хмарно з помірними дощами, які до ночі можуть посилитися. Вночі та вранці очікується туман, а вдень в область прийде гроза. Вітер буде змінних, швидкістю 5-10 м/с. Нічна температура повітря становитиме від 9 до 14 градусів тепла, а денна – від 18 до 23 градусів тепла.

29 травня буде хмарно з проясненнями і невеликий дощ. Вітер злегка стихне і його швидкість складе 3-8 м/с. Нічна температура повітря становитиме 7-12 градусів тепла, а вдень підніметься до 18-23 градусів тепла.

Нагадаємо, раніше дніпряни помітили в небі коня з хмар.

Як повідомляє портал «Знай.ua» Прогноз погоди на літо покаже норовливий характер – раптові опади і температурні гойдалки

Також «Знай.ua» писав, що Прогноз погоди на червень буде аномальним – холодний циклон змістить початок літа