Напевно, багато хто думав, що робота військового оркестру практично нічим не відрізняється від класичного формату, проте, як і в будь-якій роботі, там є свої нюанси. Подробицями такого заняття поділився музикант-концертмейстер військового оркестру Національної гвардії України Олександр Тютюнник, повідомляє у своєму сюжеті "Інформатор".

Олександр Тютюнник розповів про специфіку роботи у військовому оркестрі / фото: Інформатор

Олександр присвятив військовому оркестру 20 років свого життя, тому не з чуток знає про всі нюанси та переваги роботи. В першу чергу, що зазначив музикант, щоб стати частиною військового оркестру необхідно мати хоча б мінімальну музичну освіту. Інструменти надаються військовою частиною, а при постійній підтримці товаришів по службі, є можливість розвиватися.

Репертуар оркестру постійно змінюється – там можна почути від маршових, українських народних та класичних пісень, до джазу, року і поп-музики. Для підбору композицій враховується думка кожного з учасників оркестру. Шанувальників оркестр заводить скрізь, де тільки виступає, тому найчастіше слухачі "замовляють" улюблені пісні, частина з яких є "блатними". Тому, щоб вийти з положення, музиканти замінюють "Мурку" на пісні з подібним мотивом.

Олександр Тютюнник розповів про специфіку роботи у військовому оркестрі / фото: Інформатор

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Олександр також розповів, що мета композицій військового оркестру — підняття духу, патріотичне виховання, прищеплення гарного музичного смаку. Це не просто музика заради музики, слухач повинен відчувати натхнення, отримувати задоволення від звучання кожного інструмента.

Нагадаємо, що в Дніпрі святкує ювілей відомий академік і хірург-травматолог.

Як повідомляв портал Знай.иа 40-річна Рафія Аршад стала першою жінкою в хіджабі на посаді судді у Великобританії.

Також Знай.иа писав, що в одному з регіонів Росії піцу тепер доставляють стриптизерки.