У Дніпрі в неділю, 2 лютого, буде хмарно і похмуро. Дощ буде йти зі змінною силою, час від часу припиняючись. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

За інформацією синоптиків, в цей день в Дніпрі температура повітря підніметься до 8-11 градусів тепла, а вночі не опуститься нижче 7 градусів тепла.

Рекордна тепло в цей день, 2 лютого, у Дніпрі було зафіксовано в 1918 році, тоді термометри показали 10 градусів тепла. А рекордно холодно - у 1954 році, коли промерзла до 27,6 градусів морозу.

Погода в Україні 2 лютого, Укргідрометцентр

За народним календарем, цього дня, 2 лютого, вшановували преподобного Євфимія Великого. Наші пращури називали цей період «Ефимкиными хуртовинами». По тому, як сильно на вулиці мело сніг, помічали майбутню погоду. Вважалося, що якщо 2 лютого мете снігопадом, то і на Масляний тиждень слід очікувати сильних хуртовин. Якщо день був похмурим, але не сніжним, то і заметілі почнуться пізно. Сонце і чисте небо опівдні на Єфімія обіцяли теплу і ранню весну.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Якщо горобці хохлились і всідалися на гілки щільними рядами, то незабаром варто було чекати сильного похолодання.