Ще на початку цього року, тоді ще чинний Володимир Омелян заговорив про необхідність створення нового аеропорту, розташованого на півдорозі від Дніпра до Запоріжжя. Тоді його ідея викликала хвилю бурхливої критики. У грудні 2019 року вже новий уряд заявив, що нічого подібного не має наміру будувати. Про це стало відомо з тексту постанови Кабміну №1010 від 4 грудня 2019 року.

Зокрема, зазначеною постановою були внесені зміни в постанову від 19 червня 2019 року №536, яким затверджувався порядок використання коштів для проектування і будівництва аеропорту "Придніпров'я" в смт Солоне Дніпропетровської області. За словами Омеляна, пасажиропотік нового аеропорту повинен був досягти 1,5-2 мільйона осіб на рік вже через пару років після відкриття.

Скрін: kmu.gov.ua

Новою постановою анулюється дію старого. Замість того, щоб будувати нові повітряні ворота на кордоні Дніпропетровської і Запорізької областей, вирішено проектувати і будувати новий аеропорт у Дніпрі.

Нагадаємо, Зеленський "розніс" чиновників на нараді в Тернополі: "Де вони?" відео.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, золоті "однушки" і бюджетні "трійки": скільки коштує зняти квартиру в Києві в листопаді.

Також Знай.uа писав про те, що у Києві стартував опалювальний сезон, але є нюанс: де і чому в столиці все ще холодні батареї.

Нагадаємо, що спікер Верховної Ради спочатку ознайомився з проектом реконструкції Міжнародного аеропорту "Дніпро" і назвав дату завершення реконструкції.