Дніпровські шахраї пограбували українців на 1,5 мільйона через соціальні мережі і SIM-карти.

Про це повідомляє Інформатор.

Кіберполіція затримала шахраїв, які крали гроші з банківських рахунків українців. Злочинне угруповання тривалий час діяло за напрацьованою схемою, вони викрадали гроші завдяки мобільним номерам, які були прив'язані до банківських рахунків громадян.

Тепер Знай.ua стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Всі бази даних з номерами українців вони купували на закритих форумах в мережі. За словами правоохоронців попередня сума вкрадених грошей — 1,5 мільйона гривень.

Правоохоронцям вдалося викрити злочинну групу, вони з'ясували, що в банду входять чотири жителі Кривого Рогу. Організатором виявилася 40-річна жінка, яка і придумала всю схему.

За її планом, всі факти крадіжок були пов'язані з деактивацією роботи SIM-карти фінансового номери клієнтів банку (номер, який прив'язують до банківського рахунку для перевірки і проведення операцій). Персональні дані громадян для створення дубліката SIM-картки злочинці обирали переважно з соціальних мереж (прізвище, ім'я, дата народження, близькі контакти, телефон тощо).

Коли шахраї отримували всю необхідну інформацію вони з легкістю могли викрасти гроші українців.

Правоохоронці кваліфікували подію за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) КК України. Двох підозрюваних затримали в порядку статті 208 КПК України.

Нагадаємо, що в Одесі орудує банда "золотих ручок".

Як повідомляв портал Знай.ua , Лейла Стэд вирішила перехитрити шахраїв, які шантажували її інтимними фото.

Також портал Знай.ua писав, що шахраї маскують небезпечні віруси під популярні додатки.