Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) збільшить фінансування програми "Прихисток", яка допомагає власникам житла отримувати компенсації за оплату комунальних послуг за безкоштовне розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Раніше існування цієї програми було під загрозою скасування. За словами Ірини Верещук, заступниці керівника Офісу Президента, бюджет програми на 2024 рік збільшено з 15 до 21,5 мільйона доларів США, що дозволить їй нормально завершити рік. Про це пишуть в телеграм-каналі.

Ірина Верещук / фото: Facebook
Ірина Верещук / фото: Facebook

Програма “Прихисток” була запроваджена для підтримки українців, які надають безкоштовне житло ВПО, і фінансувалася міжнародними донорами. Зокрема, у 2023 році її фінансування забезпечило Товариство Червоного Хреста України, а в 2024 році — УВКБ ООН.

Хоча виплати за програмою були призупинені з 1 вересня 2024 року, вже тоді було оголошено про плани на продовження програми.

Популярні новини зараз
Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

Для того щоб стати учасником "Прихисток", власникам житла необхідно:

  • зареєструвати своє житло,
  • подати заяву до місцевого органу влади з особистими даними всіх розміщених осіб та копіями їх документів,
  • також звернутися за отриманням грошової допомоги.

Виплати власникам житла надходять на картку до 20-го числа наступного місяця, за умови відсутності заборгованості за комунальні послуги.