Українці з невеликою заробітною платою у майбутньому не зможуть отримати гідну пенсію навіть за умови виконання вимог щодо страхового стажу. Про це свідчать дані у матеріалі видання OBOZ.UA.

Згідно з останніми даними Пенсійного фонду, середня зарплата в Україні, з якою сплачено єдиний соціальний внесок, становить 16,83 гривні.

Оформлення пенсії. Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії. Фото: скрін youtube

Так, якщо людина отримує офіційну заробітну плату у розмірі 10 000 гривень, то її співвідношення до середньої зарплати становить лише 0,59. За умови, що така людина змогла накопичити 35 років страхового стажу, вона може розраховувати на пенсію у розмірі 2818 гривень.

Звичайно, ці розрахунки досить абстрактні, щоб точніше дізнатися про розмір пенсії, кожен українець може скористатися сервісом "Пенсійний калькулятор" на сайті ПФУ або ж у найближчому сервісному центрі Фонду.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Плату за світло нараховуватимуть по-новому Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

До речі, 2024 року в Україні налічується 10,1 мільйона громадян, які отримують пенсійні виплати. З цього числа близько 2,7 мільйона громадян продовжують працювати на пенсії. Також значну кількість пенсіонерів (2,6 мільйона) одержують мізерні виплати до 3000 гривень.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, 0,75% - за один місяць: українцям підказали, як самостійно збільшити розмір пенсії.

Також наш портал інформував, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки маємо платити різним категоріям пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, ПФУ дає 10 днів: кому з пенсіонерів потрібно терміново бігти в сервісний центр.