Починаючи з 1 липня, якщо виявлять, що ви використовували електрику для бізнесу без відповідного договору, вартість електроенергії може значно збільшитися.

Якщо ви, як звичайний користувач електроенергії, використовували її для свого бізнесу без спеціального договору, наприклад, для надання платних послуг, нотаріальної діяльності, дата-центрів, майнінгу або сільського/зеленого туризму, то вам можуть нарахувати витрати за комерційним тарифом.

електроенергія, мережі, вишки \\ фото Знай.UA
електроенергія, мережі, вишки \\ фото Знай.UA

Це нове правило базується на Правилах роздрібного ринку електричної енергії. Якщо виявлять, що електрику використовували для комерційних цілей без відповідного договору, вартість фактично спожитої енергії буде перерахована за комерційним тарифом за попередній період.

Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Тому споживачам рекомендується перевірити і, при необхідності, переукласти договори з оператором системи розподілу та постачальником електроенергії, щоб уникнути можливих фінансових неприємностей у майбутньому.

Також наш портал інформував, відключення світла наприкінці літа – енергетики зробили прогноз на серпень

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що знову таке побачите не скоро: 22 червня обов'язково треба звернути увагу на небо

Вам буде цікаво дізнатися реальна вигода чи забаганка енергетиків: скільки вийде заощадити, встановивши вдома LED лампи