В українських супермаркетах змінилися ціни на деякі популярні продукти. Скільки грошей доведеться заплатити за яйця, курятину та рибу, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

У великих торгових мережах рекордно подорожчала риба, частково подешевшала курятина і трохи змінилися ціни на курячі яйця.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на яйця

Середня вартість курячих яєць "Квочка" піднялася з 41,42 до 41,95 гривні за десяток. Водночас яйця курячі "Ясенсвіт" трохи подешевшали - з 38,83 до 38 гривень за десять штук.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Ціни на курятину

У супермаркетах майже на 8 гривень знизилася вартість стегна – до 100,50 гривні за кілограм. Також подешевшало філе – з 162,61 до 156,63 гривні за кілограм. Однак гомілка додала в ціні трохи більше ніж 5 гривень і в середньому продається по 79 гривень за кіло. З 77,44 до 81,05 гривні за кіло подорожчала тушка.

Ціни на курятину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на курятину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на рибу

Короп живий у супермаркетах значно подорожчав. Середня вартість риби зросла із 175,82 до 189 гривень за кіло. У деяких мережах цінник сягає 200 гривень за кілограм. Короп потрошений зріс у ціні на 12 гривень та пропонується в середньому по 214 гривень за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, сало, яловичина та бекон – болючий удар по гаманцю: як змінилися ціни у супермаркетах.

Також наш портал інформував, ціни рвонули вгору: скільки тепер заплатимо за зелену цибулю, печериці та часник.

Крім того, ми писали, соняшникова олія, гречка та хліб несподівано подорожчали: як змінилися ціни у супермаркетах.