Українцям доведеться віддавати більше грошей за послуги із вивезення побутових відходів. Торкнуться тарифні зміни мешканців міста Стрий у Львівській області. Про зміни у платіжках розповів начальник управління житлово-комунального господарства Ігор Пастущин.

Жителям багатоквартирних будинків та приватного сектору готуються затвердити нові тарифи на вивезення побутових відходів. Якщо вартість послуг, що діє, коливається в межах 40-42 гривень, то плановий тариф буде приблизно на 5-7 гривень вище.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube
Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Зазначається, що востаннє вартість послуг з вивезення сміття переглядалася ще у 2021 році й за цей проміжок часу змінилися багато складових, зокрема ціни на паливо та розмір зарплат.

"Попередній тариф, який діяв на збирання та перевезення (відходів), він був встановлений у 2021 році. Від 2021 року суттєво змінилися ціни на паливо, зарплата і на це не реагувати ми не можемо", - заявив Ігор Пастущин.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження
Показати ще

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube
Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Так, новий тариф на вивіз сміття для мешканців багатоквартирних будинків планують встановити на рівні 49,40 гривні, а для приватних будинків – 45,50 гривні. Споживачам пояснили, що новий тариф включать також послуг на переробку сміття.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від червневих платіжок підкосяться ноги: комунальники виставлять збільшені рахунки за вивіз сміття.

Також наш портал інформував, одразу дві проблеми на вашу голову: за що газовики можуть перекрити вентиль та вліпити безбожний штраф.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати.