Пенсіонерам важливо не розголошувати свою банківську чи іншу особисту інформацію, щоб уникнути шахрайства. В іншому випадку українські пенсіонери, які отримують виплати на банківські картки, ризикують залишитися без грошей.

Шахраї часто намагаються отримати банківську інформацію від довірливих пенсіонерів, вигадуючи різні приводи. Наприклад, зміни або уточнення щодо банківської картки, можливе блокування рахунку.

Банківська карта / фото: Freepik
Банківська карта / фото: Freepik

Вони можуть дзвонити, запитувати особисті дані та уточнювати інформацію про вашу карту. Важливо не відповідати на такі запитання і самостійно зателефонувати до банку, щоб перевірити, чи дійсно їхні співробітники здійснювали ці дзвінки.

Не відкривайте незнайомі посилання у соціальних мережах, адже це може бути шахрайською пасткою. Також не варто вводити паспортні дані, реквізити банківської картки тощо.

пенсіонерка, скріншот з відео
пенсіонерка, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах
Показати ще

Що робити, якщо шахраї дізнались інформацію

Якщо шахраям вдалося отримати конфіденційну інформацію, потрібно:

  1. Зателефонувати до банку та заблокувати картку.
  2. Звернутися до відділення банку для отримання виписки з карткового рахунку.
  3. Звернутися до поліції із заявою про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення.

Крім заяви до поліції, необхідно надати копію паспорта, ідентифікаційного коду, договір з банком, заяву про відкриття рахунку, а також інформацію про абонентські номери мобільних телефонів, закріплені за зазначеними банківськими рахунками, та номери, з яких телефонували шахраї.

Нагадаємо, 56-річна українка повірила у кохання і жорстоко заплатила за це

Раніше ми писали про те, що росія запустила нове ІПСО, користуючись відчаєм українців

Вам буде цікаво дізнатися небезпека чатує у громадських місцях: про що варто пам'ятати