Не встигли українці оговтатись після подорожчання електроенергії, як з'явилася інформація про перерахунок тарифів на теплову енергію та постачання гарячої води.

Повідомлення про намір здійснити підвищення тарифів опублікували у пресслужбі КП "Донецьктеплокомуненерго".

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

У комунальному підприємстві заявили, що направили до Донецької обласної військової адміністрації пакет документів, у якому просять переглянути тарифи на опалення для всіх споживачів.

Крім того, пропонується збільшити вартість постачання гарячої води для бюджетних та релігійних організацій, а також установ охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне
Показати ще

Нові тарифи хочуть встановити на період з 1 жовтня 2024 року по 30 вересня 2025 року. Своє рішення комунальники аргументували тим, що чинні тарифи перестали бути економічно обґрунтованими.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Як можуть змінитися тарифи:

  • теплова енергія для населення - 3007,01 гривні (без витрат на ІТП) за 1 Гкал або 3203,21 гривні (з ІТП);
  • теплова енергія для бюджетних установ/організацій, закладів охорони здоров'я - 4319,53 або 4515,73 гривні за 1 Гкал;
  • теплова енергія для інших споживачів - 4416,25 або 4612,45 гривні за 1 Гкал.

Для бюджетних установ кубометр гарячої води коштуватиме 249,98 гривні без урахування витрат на ІТП.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, всі гроші на платіжки: українцям повідомили про плани підвищити ще один тариф.

Також наш портал інформував, сидітимемо не лише без світла, а й без води – українцям загрожують жорсткішими обмеженнями.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці переплачують за комуналку шалені суми: що потрібно терміново перевірити, щоб заощадити.