Тарифи на комунальні послуги в Україні продовжують зростати. Останнім часом найбільше подорожчала електроенергія – до 4,32 гривні за кВт/год, проте цей тарифний удар може стати не останнім. Про це йдеться у матеріалі ТСН.

На даний момент вартість електроенергії для побутових споживачів складає 4,32 гривні за кВт/год. Цей тариф діятиме до 1 травня 2025 року. Водночас з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року діятиме пільговий тариф для громадян, які використовують електроопалення – 2,64 гривні за кВт.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

До 30 квітня 2025 року українці платитимуть фіксовану ціну за блакитне паливо. "Нафтогаз" залишив тариф 7,96 гривні за кубометр. Водночас клієнтам інших 11 газопостачальних компаній доведеться платити за газ від 7,7 до 9,99 гривні за кубометр.

Коли можуть підняти тарифи

Україна оновила меморандум із Міжнародним валютним фондом (МВФ), який надасть фінансову допомогу у розмірі $8 млрд. Однією з умов домовленостей є підвищення тарифів на газ і світло для населення.

Популярні новини зараз
Українка вкрала кафе у японського героя-волонтера Фумінорі Цучіко: він розчарований у всіх нас Ще і не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже через місяць і навчатись по суботах У Києві хочуть переглянути тарифи на опалення: скільки доведеться платити Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті
Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Поетапне подорожчання послуг має відбутися одразу після завершення війни. Передбачається виділення адресної допомоги на оплату комунальних послуг уразливим категоріям населення. Наскільки відчутним може стати зростання тарифів - не вказується.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців чекає подорожчання двох комунальних послуг: кому готуватися до тарифного "нокауту".

Також наш портал інформував, "Золотий тариф": українці не знають, як виживати після "сюрпризу" від комунальників.

Крім того, ми писали, через відключення світла водоканали запускають генератори: як це позначиться на тарифах.