Звичайний спосіб отримання пенсії в Україні - це перерахунок коштів на банківський рахунок. Це означає, що пенсія автоматично зараховується безпосередньо на ваш банківський рахунок в зазначений день виплати.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Цей метод є одним з найшвидших, оскільки не потрібно особисто відвідувати поштове відділення чи очікувати на листоношу. Якщо Ви вже отримуєте пенсію через Укрпошту (поштовий пересилання), і хочете змінити спосіб отримання на переказ на банківський рахунок, ви можете зробити це через електронний портал Пенсійного фонду України або відвідавши відділення ПФУ особисто.

Для зміни методу отримання потрібні такі документи:

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Вибір зроблено, відповідатимуть": Олег Винник і Влад Яма отримали жорсткий вирок Прийдуть до кожної квартири: в Україні стартували жорсткі перевірки від газовиків, можуть "відрізати" Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар
Показати ще
  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • банківські реквізити (номер рахунку та назва банку).

Якщо Ви оберете подачу заяви онлайн, вам знадобиться відсканувати оригінали цих документів і завантажити їх на веб-портал Пенсійного фонду. Цей процес дозволяє зручно і швидко змінити спосіб отримання пенсії без зайвих турбот і затримок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні пенсіонерам дозволили відмовитися від виплат: у чому суть "маніпуляцій"

Раніше ми писали про те, що пенсію можуть не виплачувати по 2 місяці: у ПФУ розповіли, як повернути гроші

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua в Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: кому доведеться працювати ще 5 років