Українцям доведеться витратити більше грошей на покупку популярних консервів, таких як зелений горошок, кукурудза та оливки. Про це свідчать дані цінового моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Ціни на українських супермаркетах змінюються досить динамічно. Якщо сезонні продукти стають доступнішими, то інші товари не дуже тішать цінниками. У тому числі консерви.

Консерви у супермаркеті / фото: відкриті джерела
Консерви у супермаркеті / фото: відкриті джерела

Ціни на зелений горошок

Зелений горошок "Верес" піднявся в ціні трохи більше ніж на 1 гривню та в середньому продається по 56,29 гривні за 400-грамову баночку. Найдешевше продукт у мережі Auchan – 54,30 гривні, а найвищий цінник у Megamarket – 57,90 гривні.

Ціни на горошок. Фото: скрін Мінфін
Ціни на горошок. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Київстар" запроваджує перевірку абонентів: який документ вимагатимуть Кого зі студентів можуть мобілізувати в липні: перелік та пояснення Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю"
Показати ще

Ціни на кукурудзу

Кукурудза "Верес" подорожчала з 55,08 до 56,13 гривні за 340-грамову баночку. Найнижча вартість товару в супермаркетах Auchan – 53,50 гривні. Кукурудза цукрова трохи знизилася в ціні - з 32,55 до 32,26 гривні за 420 грамів.

Ціни на кукурудзу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кукурудзу. Фото: скрін Мінфін

Ціни на оливки

Оливки "Іберіка" зелені із кісточкою досить різко злетіли в ціні - з 73,33 до 90,90 гривні за 300 грамів. Водночас такі оливки без кісточки подешевшали на 1,5 гривні - до 80,72 гривні за 300 грамів. Чорні оливки без кісточки подорожчали з 85,05 до 94,12 гривні за 300 грамів.

Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, баночка в 200г - по 52 гривні: супермаркети оновили ціни на шпроти, сардини та кабачкову ікру.

Також наш портал інформував, ціни рвонули вгору: скільки тепер заплатимо за зелену цибулю, печериці та часник.

Крім того, ми писали, половину зарплати на їжу: експерт пояснив, чому звичні продукти стають розкішшю.