Міністерство соціальної політики України хоче зробити великі зміни у тому, як вони надають допомогу людям. Згідно з новим проєктом постанови Кабінету Міністрів, хочуть зменшити використання паперових документів у процесах, пов'язаних із державною соціальною підтримкою для людей.

Основна ідея проєкту полягає у тому, що заявники зможуть уникнути необхідності подавати документи, які вже знаходяться в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери (ЄІССС) або можуть бути отримані через міжвідомчий інформаційний обмін.

Документи, фото: VежA
Документи, фото: VежA

Міністерство соціальної політики України робить так, щоб людям було легше отримати допомогу. Тепер не треба буде постійно надавати одні й ті самі документи, що спростить процес звернення до соціальних служб.

Крім того, якщо в сім'ї або домогосподарстві хтось помер, вже не треба буде звертатися окремо за переглядом субсидії на житло. Уповноважені органи автоматично переглядатимуть її з наступного місяця після смерті. Це значно спрощує процедури для сімей, які переживають важку втрату і не можуть швидко вирішувати формальності.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 1-7 липня для всіх знаків Зодіаку: перевірка для Водоліїв, заборона для Скорпіонів та завершення Дів Війна в Україні триватиме до 2029: відомий астролог шокував передбаченням Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Міністерство соціальної політики України робить так, щоб у воєнний час люди могли легше отримувати допомогу. Вони використовують нові технології, які дозволяють зберігати важливі документи у цифровому вигляді.

Це робить процес отримання соціальних послуг простішим і швидшим, мінімізуючи потрібну бюрократію.

Нагадаємо, документи можна залишити вдома: в Україні спростили процедуру отримання пенсії

Раніше ми писали про те, що не всі варіанти сподобаються: що робити при отриманні повістки поштою

Крім того, Знай.ua повідомляв, українців можуть позбавити субсидій через ОСББ: як не стати жертвою недбалості