Більшість українців не зможе вийти на заслужений відпочинок одразу після досягнення 60-річного віку. Про це розповіла старша наукова співробітниця Інституту демографії та соцдосліджень Лідія Ткаченка у коментарі OBOZ.UA.

У 2024 році для виходу на пенсію у 60 років необхідно мати щонайменше 31 рік страхового стажу. До 2028 року вимога збільшиться до 35 років. Громадяни, які не матимуть необхідного стажу, будуть змушені працювати до більш пізнього віку.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Так, у 2028 році вийти на заслужений відпочинок у 60 років, зможуть громадяни, які почали безперервно працювати з 25 років та весь час за них сплачувались внески до ПФУ.

Зазначається, що немає точних підрахунків, скільки українців не зможе вийти на пенсію у 60 років у 2028 році. Востаннє дані оновлювалися 7 років тому, тоді прогнозувалося, що 45% громадян будуть змушені продовжувати працювати після досягнення пенсійного віку.

Популярні новини зараз
Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто 5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів
Показати ще

Оформлення документів, фото: ПФУ
Оформлення документів, фото: ПФУ

Водночас старша співробітниця Інституту демографії та соцдосліджень Лідія Ткаченко називає більш тривожні дані – від 60 до 70% українців не наберуть достатньо стажу. Проте прогноз дуже приблизний і через 1-2 роки можуть бути зовсім інші числа.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, влітку українці можуть втратити законні пенсії: список документів, які важливо показати у ПФУ.

Також наш портал інформував, чи можна прискорити отримання пенсійних виплат в Україні: спробувати цей спосіб може кожен.

Крім того, ми писали, чому українці одержують копійчані пенсії – ексміністр розкрив головну причину бідності.