Найближчим часом у Державної податкової служби України з'явиться доступ до інформації про банківські рахунки українців за кордоном.

Це стало можливим завдяки високій оцінці їхньої системи управління інформаційною безпекою від Глобального форуму ОЕСР.

Як зазначив голова Податкового комітету ВРУ Данило Гетьманцев, тепер податкова зможе дізнатися не лише про стан рахунків українських резидентів за кордоном, а й про фінансові дані учасників міжнародних груп компаній.

Банківські карточки, фото: finance.bigmir.net
Банківські карточки, фото: finance.bigmir.net

Це включає інформацію про:

Популярні новини зараз
Мобілізація авто в Україні: власникам транспорту загрожує 60 тисяч штрафу, хто в списку Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку На які спеціальності є сенс вступати: поради для абітурієнтів Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі
Показати ще
  • сплати податків,
  • обсяги доходів,
  • види діяльності,
  • чисельності працівників,
  • та інших фінансових даних.

Процес оцінювання системи безпеки розпочався ще у 2019 році та завершився у грудні минулого року. Протягом цього часу особлива увага приділялася питанням обміну інформацією, захисту конфіденційності, управління ризиками та забезпечення кібербезпеки.

Податкова, скріншот: YouTube
Податкова, скріншот: YouTube

Також слід зазначити, що імплементація стандартів CRS (Common Reporting Standard) та CbCR (Country-by-Country Reporting) вимагає приєднання до Загальної системи передачі даних ВТС. Ця система використовується для безпечного обміну інформацією між юрисдикціями відповідно до міжнародних стандартів.

Таким чином, тепер українська податкова служба матиме більш повні дані про фінансові операції своїх громадян та міжнародних компаній, пов'язаних з Україною, що, ймовірно, допоможе покращити податковий контроль та підвищити збирання податків.

Нагадаємо, через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило.

Раніше ми писали про те, що українці відчують на собі наслідки економічного бронювання: нові ціни на їжу, одяг та ресторани

Крім того, Знай.ua розповідав про "Клуб білого бізнесу": хто та як може отримати податкові пільги з новим законом