На останній сесії Івано-Франківської міської ради було ухвалено рішення про надання компенсацій мешканцям міста, чиї будинки постраждали від ракетного обстрілу 22 червня 2024 року.

На пропозицію Руслана Марцинківа було затверджено такі умови компенсації:

  1. За встановлення або відновлення пошкоджень вхідних дверей до об'єктів компенсація становить 8 000 грн за кожні двері.

  2. За встановлення або відновлення вікон, віконних склопакетів або віконних блоків компенсація складає 4 100 грн за кожен квадратний метр. Максимальна сума компенсації за усі пошкоджені вікна не може перевищувати 30 000 грн.

Гасіння пожежі після обстрілу / фото: ДСНС
Гасіння пожежі після обстрілу / фото: ДСНС

Популярні новини зараз
5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Неймовірний зліт або незворотнє падіння: липневий кар'єрний гороскоп для всіх Знаків зодіака Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити
Показати ще

Для отримання компенсації необхідно подати такі документи:

  • Заява,
  • паспорт,
  • ідентифікаційний код,
  • банківський рахунок IBAN,
  • Документ на власність.

У заяві необхідно детально описати майно, яке було пошкоджене. Подання заяви можливе через додаток "Дія" або особисто в Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Ці заходи спрямовані на допомогу громадянам, які постраждали від бойових дій, та надання їм необхідної підтримки у відновленні житлових умов після подій, що відбулися.

Раніше ми писали про те, що у українці можуть отримати земельну ділянку безкоштовно: що потрібно зробити

Крім того, Знай.ua повідомляв, з родинам з дітьми можуть надати "муніципальну няню": яким критеріям потрібно відповідати

Також наш портал інформував, що до євлян повернуть гроші за генератори: як скористатися програмою