Енергетична криза дуже впливає на виробництво продуктів харчування. Перебої з електрикою можуть збільшити вартість бакалійних товарів на 5-15%, а молочних продуктів – на 30%.

Про це повідомляють у Forbes.

Так, наприклад, "Львівська майстерня шоколаду", яка виробляє 720 тонн продукції на рік на своїй фабриці у Львові, стикається із проблемами через перебої з електрикою.

Виробництво залежить від трьох генераторів потужністю 30 кВт кожен. Вартість електроенергії, що виробляється генераторами, у 2-3 рази вища, ніж від мережі. Тому компанія намагається мінімально використати генератори, коригуючи виробничі графіки. Поки що це не впливає на кінцеву вартість продукції.

Популярні новини зараз
Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще

"Цілком можливо, що коригуватимемо ціни, якщо збільшиться частота і тривалість відключень електроенергії", – повідомили в пресслужбі компанії.

На даний момент електроенергія складає 3% собівартості продукції. Однак, якщо компанії доведеться частіше використовувати генератори, ця частка може зрости щонайменше вдвічі, за прогнозами компанії.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українці відчують на собі наслідки економічного бронювання: нові ціни на їжу, одяг та ресторани

Вам варто дізнатися про чергове зростання цін на оренду житла: скільки коштує зняти квартиру і наскільки подорожчає

Читайте також: АТБ, Auchan, Varus та Fozzy Group готуються підняти ціни: через відключення світла заплатимо набагато більше