Відчутне зміцнення національної валюти є малоймовірним, але не виключається й зниження курсу долара нижче 40 гривень. Про це заявив економіст Данило Монін у коментарі "24 Каналу".

Експерт заявив, що за нинішніх умов курс американської валюти навряд чи опуститься нижче 40 гривень. Однак і таку можливість не виключає, оскільки курс долара в Україні перебуває в руках Нацбанку й регулятор може вдатися до "нелогічних дій".

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

"Хоча я вважаю, що падіння курсу нижче, ніж 40 гривень, малоймовірно, виходячи з поточних процесів, водночас все ж таки не виключаю такої нелогічної можливості", - заявив економіст.

Данило Монін нагадав, що у жовтні 2023 року Національний банк продавав понад 3 мільярди доларів на місяць на міжбанку, щоб зміцнити гривню. За його словами, не виключено, що регулятор піде на аналогічні дії наприкінці цього літа.

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Показати ще

Курс долара. Фото: youtube
Курс долара. Фото: youtube

Що може бути із доларом до кінця року?

Керівник центру внутрішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень В'ячеслав Потапенко у коментарі "Суспільному" заявив, що експерти прогнозують поступове подорожчання долара до кінця 2024 року. Однак курс американської валюти не повинен перетнути позначку у 42 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, війна – це дорого: українців закликали повернутися до реальності та радіти тарифам та курсу долара.

Також наш портал інформував, чекайте на справжню лавину подорожчань: що підніметься в ціні через зростання тарифів та валютного курсу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платежі за комуналку залишаться "в законі": які ліміти встановить Національний Банк на банківські картки.