Частина українських пенсіонерів може залишитись без надбавок до пенсійних виплат. Хто може забути про додаткові виплати, йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Більшість громадян України після виходу на заслужений відпочинок може отримувати доплати до виплат, у тому числі "вікові" надбавки. Однак, є категорії пенсіонерів, для яких такі бонуси не передбачені.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Відповідно до законодавства, доплати за віком автоматично призначаються пенсіонеру, коли йому виповнюється 70 років. Розмір "бонусу" збільшується кожні п'ять років.

Як змінюється сума доплати:

Популярні новини зараз
Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати
Показати ще
  • щомісяця 300 гривень – з 70 до 74 років;
  • щомісяця 456 гривень – з 75 до 79 років;
  • щомісяця по 570 гривень – з 80 років та старше.

Права на такі надбавки не мають українці, які на заслуженому відпочинку одержують місячну виплату у розмірі понад 10 340 гривень. Високий розмір пенсії – основна умова, що обмежує отримання доплат.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що пенсіонери можуть отримувати й інші доплати, наприклад, за станом здоров'я. Вона призначається особам, які проживають самі та потребують постійного догляду у зв'язку з погіршенням здоров'я, а також відповідають певним критеріям та мають документальне підтвердження від медичного закладу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці отримають підвищені пенсії у червні: від чого залежить сума доплати.

Також наш портал інформував, пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, що робити українцям передпенсійного віку, яким не вистачає стажу: рекомендації від ПФУ.