Через війну, яку розпочала росія, багато українців втратили або пошкодили своє житло. Ці громадяни можуть отримати компенсацію або ваучер на ремонт. Допомогу надає Міжнародна організація з міграції (МОМ) за підтримки Європейського Союзу.

У Мінреінтеграції розповіли, хто може отримати такий ваучер. Програма МОМ триватиме до серпня 2024 року та допоможе людям швидко відремонтувати пошкоджені будинки.

Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube
Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube

До неї можуть долучитися українці з Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської та Запорізької областей, якщо вони зареєстрували пошкодження житла в органах місцевої влади.

За ваучери можна буде купити:

Популярні новини зараз
У ТЦК облаштують місця для побачень: битва за військовозобов'язаних стане запеклішою На українців чекають додаткові квитанції: комуналка ще більше випатрає гаманці В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють
Показати ще
  • OSB-плити,
  • піно-ізоляційні матеріали,
  • ручний неелектричний інструмент (ножі, пилки, молотки),
  • плівки,
  • тенти,
  • брезент.

Також ваучером можна оплатити доставку матеріалів. Українці, чиї заявки схвалять, отримають SMS-повідомлення з подробицями та інструкцією з використання ваучера.

Детальну інформацію про програму можна дізнатися за безкоштовним номером гарячої лінії МОМ: 0 800 215 015. Дзвінки приймають по буднях з 09:00 до 17:00.

Також наш портал інформував, навіть не половина суми: які компенсації пропонують за зруйноване житло

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що перша зима без відключень: українців засмутили прогнозом

Вам буде цікаво дізнатися відключення світла в Україні: "Укренерго" зробило важливий прогноз