Тимчасова відсутність світла та потреби у вимушеному божевілля – наслідок не тільки причин погоди, а й заздалегідь спланованих праць, які можуть поставити вас у таке становище.

Сьогодні ми розповімо про те, що відбувається, коли енергетики вирішують проводити розчищення трас повітряних ліній електропередач. Ця необхідна операція є ключовою для забезпечення безпеки та надійності електропостачання у вашому будинку.

Кабель, електрика / фото: Pixabay
Кабель, електрика / фото: Pixabay

Для чого це потрібно?

1. Усунення можливості зіткнення дерев та чагарників із проводами значно знижує ймовірність коротких замикань та аварійних ситуацій, які можуть спричинити відключення електрики у широкому районі.

Популярні новини зараз
Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка" З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

2. Під час негоди або сильних вітрів гілки можуть ламатися та падати на дроти, викликаючи невідкладні відключення електроенергії. Розчищення трас допомагає зменшити цей ризик.

3. Уникнення контакту рослин із проводами суттєво зменшує ймовірність виникнення електричних замикань та пожеж, що суттєво підвищує рівень безпеки мешканців.

4. Вільний доступ до інфраструктури забезпечує нашим працівникам швидке та ефективне проведення планових та аварійних ремонтних робіт.

Енергетики. Фото: скрін youtube
Енергетики. Фото: скрін youtube

Коли це відбувається?

Планові роботи з розчищення трас повітряних ліній електропередач проводяться регулярно відповідно до затверджених графіків. Про будь-які можливі тимчасові відключення електроенергії, пов'язані з цими роботами, енергетики повинні попереджати споживачів заздалегідь.

Таким чином, щоразу, коли ви опиняєтеся без світла, пам'ятайте: за цим стоїть не тільки забаганка погоди, але й розчищення трас повітряних ліній електропередач.

Не забувайте, що можна економити навіть з новим тарифом на електроенергію: все, що потрібно знати

Раніше ми писали, графіки відключень стануть жорсткішими – до чого готуватися українцям

Крім того, Знай.ua повідомляв, у українців закликають відмовитися від скла, пластику та упаковок: світла буде більше